Monday, September 04, 2006

Ukládání ryb

Přesněji, kam s ulovenými rybami? Jelikož si asi nebudete chtít dělat domácí slanečky a jelikož trochu schopný rybář toho naloví víc, než se dá sníst jako zavináče, tak co s ostatními rybami, jež nechcete sníst ihned? Vynikajícím způsobem je zamrazit, jediné co potřebujete je mraznice s dostatečným výkonem (nebo dost naplněná již zmraženými potravinami) aby ryby zmrzly pokudmožno rychle, minilednice s malým, nedostatečně mrazícím mrazáčkem je na toto nepoužitelná. Ryby před zmražením vyčistíme, případně i naporcujeme na patřičné kusy. Mě osobně se osvědčilo dávat je zamrazit na nějakém talíři či tácku jen tak, nezabalené, a do pytlíků či jiných nádob umísťovat až zmražené porce ryby, ale jak komu vyhovuje. Vynikající je též pokud chcete dotyčnou rybu například smažit jako řízek, tak jednotlivé porce rovnou obalit, a mrazit již jako polotovary. Místo navíc to nezabere prakticky žádné a výhoda toho, že když na něj máte chuť, task vytáhnete z lednice již obalený řízek, a jen jej hodíte na pánev je jasná. Určitě by také bylo možné rybu okořenit již před mražením, předpokládám, že by se chutě musely výborně rozležet, ale nemám odzkoušeno.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home