Tuesday, September 19, 2006

Grilovačka

A´t již čerstvé, nebo mražené rybky jsou výborné při velmi jednoduché úpravě, ať již prostě hozené na rozpálenou pánev potřenou olejem a posypanou trochou soli, nebo například někde v přírodě na grilu. Navíc se jaksi samo nabízí, přibrat sebou malý grilík, když jdete na ryby, a nějaký ten úlovek si dát opravdu čerstvý. Úplně postačí taková ta malá grilovací mísa, případně uřízlý spodek od velké plechovky atd. Dnes se navíc prodává takové šikovné grilovací udělátko, na pantíku spojené dva kousky roštu ve tvaru ryby, mezi které je rybička při grilování uzavřena, a otáčí se tak bez jakýchkoliv problémů. Stačí rybu jen vyčistit, odrat šupiny (případně jednodušeji stáhnout kůži), posolit, trochu koření a máte napůl hotovo. Jedinou drobností, kterou snad ani není nutné připomínat je, že slušný člověk po sobě v přírodě uklidí, nenechá po sobě to původně krásné místečko ve stavu, jako kdyby tam někdo založil černou skládku kombinovanou s jatkami.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home